HÍREINK

PÁLYÁZAT   2022

NévteYRTUlen-1.jpg

PÁLYÁZAT 2022

Köszönjük az E.ON-nak a támogatást, segítségükkel sikerült vásárolnunk egy lovat… Igaz nem egy igazit, de ettől függetlenül nagyon örülünk neki.

A gyerekek imádják és míg rajta lovagolnak, játékosan támogathatjuk az idegrendszert érintő fejlesztő folyamatokat.

1.jpg

PÁLYÁZAT   2021. május

Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat teljesítésének időszaka. Köszönjük a bizalmat!

Mi nem állunk meg és új lehetőségeket keresünk, hogy továbbra is tudjuk támogatni a hozzánk járó családokat. 

majmok.jpg
lufik1.png

INTERJÚ  2021. április

“Éveket várnak a diagnózisra, inkább a magánellátásba menekülnek a beszédzavarral küzdő gyerekek.” A hvg.hu egy általunk létrehozott kérdőív segítségével és Gyapay Kinga, a témával kapcsolatos gondolataival kiegészítve elemzik a helyzetet.

 

https://hvg.hu/elet/20210419_Akar_havi_tobb_mint_szazezer_forintot_is_elkoltenek_a_csaladok_a_gyerek_fejlesztesere

1564400704931.jpg

KREATÍV, INSPIRÁLÓ VIDEÓK         2021. február

Kreatív, inspiráló videókat láthattok a csatornánkon, amik segítségével nem csak a Hallihó Fejlesztő Központban, hanem otthon is vidáman tölthetitek el a szabadidőtöket.

17.jpg

KÖNYVADOMÁNYT KAPTUNK!   2021. január

Egy kedves adományozónk, Szalay Marianne jóvoltából, igazán hasznos és izgalmas könyvekkel bővült a Hallihó könyvtára. Olvassátok őket bátran, mi jó szívvel ajánljuk nektek. 🙂

Éjjel-nappal a repülőtéren (Kolibri)

Máté Gábor: Szétszórt elmék (Libri)

Andrew Solomon: Alma a fájától (Libri)

Agyépítők (Kossuth Kiadó)

Dr. Thomas Gordon: P.E.T- A gyereknevelés aranykönyve 

Stefanie Stahl: A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia (Park Kiadó)

15.jpg

ADOMÁNYGYŰJTÉS!   2020. november

Szeretnénk megosztani veletek egy szuper ötletünket, azt találtuk ki, hogy szervezünk egy kis ADOMÀNYGYŰJTÉST. Szeretnénk idén Mikulásra, karácsonyra meglepni egy olyan óvodát, ahova sok hátrányos helyzetű gyermek jàr. Sajnos nem kellett sokáig keresnünk.... A választásunk egy 8.kerületi óvodára esett.

Arra szeretnénk kérni titeket, ha van olyan társas- vagy fejlesztőjátékotok, amire már nincs szükségetek de még jó minőségű és más gyerek örülne neki, kérlek hozzátok be a Hallihóba. 

13.jpg

ONLINE FELMÉRÉS   2020. november

Hatékonyabb és gördülékenyebb fejlesztés jeligére készítettünk egy rövid, anonim kérdőívet. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a beszédfejlődési zavarral küzdő gyermekek családjai milyen nehézségekkel találkoztak a diagnosztika és az ellátás során. Kérjük segítsétek munkánkat a kérdőív kitöltésével! Köszönjük!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe76PRj27Y-PC3mG6BtM7oGgFk3up7Xq19Z0b3CYK-6BU41fA/viewform

11.jpg
lufik1.png

ADÓ 1% 2019. április

Köszönjük az adófelajánlásokat! Fontos visszajelzés számunkra, hogy továbbra is a kijelölt utunkon haladva folytassuk a lelkiismeretes, szakmai munkánkat. Tervezzük új fejlesztő eszközök beszerzését és játékos programok megszervezését.

9.jpg

MEGÚJUL A HALLIHÓ! 2017. július

A megújulás, a megszokottól eltérő, új környezet - az esztétikai szempontok mellett - a gyermekek fejlődésére is pozitív hatással van.

8.jpg
lufik1.png
lufik1.png

ELJÖTT A MIKULÁS! 2016.december

Minden gyermek izgatottan várta, hogy találkozhasson a Mikulással.

Egy bábelőadással és természetesen közös énekléssel vártuk, hogy betoppanjon a Télapó, és hogy kioszthassa a meglepetéseket a gyerekeknek. Mindenki remekül érezte magát ezen a délutánon.

6.jpg

SEBAJDA TÁBOR   2015. július

Hurrá, itt a nyár!

A szép időre való tekintettel elhagytuk a várost és vidékre utaztunk, hogy aktívan tölthessünk el pár napot együtt. Festettünk, kutyával barátkoztunk és csupa olyan dolgot csináltunk ami boldoggá tett minket.

sdb.jpg
lufik1.png

PÁLYÁZAT   2022

Az E.ON pályázatán nyert beltéri lovunk hatékonyan támogatja és kiegészíti a Tomatis-tréning fejlesztő folyamatait. 

 

- javítja az egyensúlyt ahogy a ló mozog, a lovas folyamatosan “kibillen” egyensúlyából, s ennek következtében a lovas izmainak egyszer meg kell feszülniük, máskor pedig el kell lazulniuk az egyensúly visszanyerése érdekében. A gyakorlatok olyan izmokat is megmozgatnak, melyek a hagyományos fizikai terápia “számára” elérhetetlenek. Mindeközben Mozart zenéjét hallgathatjuk, nem is kell ennél több.

 

Ebben a videóban láthatjuk ezt a mozgást.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bqu79UxG6WU

5.jpg

INTERJÚ  2022

Szeretnénk megosztani veletek egy beszélgetés, ami a Karc FM rádió, Spájz c. műsorában hangzott el. Kingát kérdezték a megkésett beszédfejlődésről, okairól, fejlesztési lehetőségeiről.

 

https://youtu.be/rKe9d6mlZNc

3.jpg

INTERJÚ   2021. április

A gyermekek beszédfejlődése, fejlesztése és az ezzel kapcsolatos lehetőségek, tapasztalatok felkeltették a média figyelmét. A Klub rádió, Bonyolult dolgok című adásában hallhattok egy beszélgetést Gyapay Kingával, -e témával kapcsolatban.

 

https://www.klubradio.hu/adasok/a-leheto-legtobb-segitseget-megadni-117432

play_250_250.png

PÁLYÁZAT   2021. február

Szeretnénk hírt adni nektek arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat elnyerésével, támogatásban részesülünk. Ez az anyagi támogatás hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is folytathassuk a szakmai programjainkat. 

16.jpg

INTERJÚ   2020. december  

A Magellán nálunk is forgatott egy fontos téma, a túlhallás kapcsán.Itt vissza tudjátok nézni. A videóban, Gyapay Kinga is fontos informàciókat oszt meg, a nàlunk folyó szakmai munkàról. 

 

https://tv2play.hu/

14.jpg

ADÓ 1%   2020. november

Sokan gondoltátok idén is azt, hogy a Hallihó méltó a támogatásotokra, köszönjük, hogy ilyen sokan ajánlottátok fel az adótok 1%-át. A befolyt összegből új játékokat fogunk vásárolni.

teszt.jpg

SZAKMAI NAP A PÁRBESZÉD HÁZÁBAN   2019. október

Meghívást kaptunk egy szakmai napra a Párbeszéd Házába. Sok izgalmas téma mellett, ígéretes előadások várhatóak. A Hallihó is képviselteti magát, így lehetőség lesz a személyes találkozásra és beszélgetésre is. Várunk mindenkit szeretettel!

Cikk: https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/10/05/autista-es-figyelemzavaros-gyermekek-szuleinek-tartottak-ma-programot-a-fovarosban/

10.jpg

INTERJÚ   2017. november

A Tomatis módszer egy személyre szabott hallástréning, amely a hallószerven keresztül támogatja az idegrendszer érését. Milyen gyerekeknek segíthet kimondottan a Tomatis? Hány éves kortól ajánlott?

A Hallihó Fejlesztő Központ iránt akkora volt az érdeklődés, hogy az előző, helyszínt kinőtték. A költözés apropóján beszélgettünk Gyapay Kinga logopédussal, Tomatis trénerrel, a központ szakmai vezetőjével.

Cikk:

https://www.koloknet.hu/kulonleges-gyerek/fejlodesi-rendellenessegek/tomatis-trening-gyerekeknek-autista-adhd-s-hiperaktiv-megkesett-beszedfejlodesu-diszes-gyerekek-hate

NévtelCMen-1.jpg

A KÖLTÖZÉS   2017. június

"Adnak fogadd el, ütnek szaladj el" jeligére tegnap elköltöztünk. Összepakoltuk az összes mókát, kacagást, pityergést, huncutságot, gondoskodást és ezt a sok-sok közös emléket mind kiengedtük az erkélyajtón, hogy megtalálják a helyüket. Hétfőtől a 1026 Budapest, Küküllő utca 1-es szám alatt várunk Titeket! Psszt, csuda egy helyet találtunk Nektek!

7.jpg

NEUROFEEDBACK   2016. október

Befejeztük a Neurofeedback képzést, gyakoroltunk, megvizsgáltunk sok-sok gyereket, ettünk-ittunk, jót mulattunk. Köszönet Philippnek és Tobinak, hogy a szakmaiság mellett a szívüket-lelküket is beletették az együtt töltött napokba!

5.jpg

EGY ÉVESEK LETTÜNK!  2016. január

Gyorsan telik az idő, főleg ha van elég tennivaló. Sok új gyermekkel ismerkedtünk meg, akiket támogattunk, fejlesztettünk az elmúlt időszakban. 

Terveink között szerepel, hogy minél több családhoz eljuthasson a hírünk és elkezdődhessen az aktív terápiás folyamat.

IMG_4511.JPG

ANYAHANG   2016. január

​Miért fontos az anyahang az egészséges fejlődéshez?

Cikk: https://www.pnas.org/content/113/22/6295.abstract

4.jpg